Triggerpoint therapie

De dagelijkse praktijkervaring van duizenden masseurs, fysiotherapeuten en artsen wijst er duidelijk op dat vele van onze dagelijkse pijntjes -naast vele ander wonderlijke klachten – feitelijk worden veroorzaakt door beknelde triggerpoints, oftewel kleine contracties in de spieren, spierknopen dus. Artsen die in pijnklinieken werkzaam zijn en die goed in staat zijn pijn te vinden en te behandelen, hebben vastgesteld dat ze ruwweg 75% val alle gevallen de voornaamste oorzaak zijn van elk pijnprobleem. Het is bekend dat beknelde triggerpoints de oorzaak zijn van pijn in het hoofd, nek en kaak, onderrug, het carpale-tunnelsyndroom en vele soorten gewrichtspijn die onterecht worden toegeschreven aan artritis, tendinitus, bursitis of letsel aan de gewrichtsbanden. Deze triggerpoints kunnen symptomen veroorzaken als oorpijn, duizeligheid, misselijkheid, maagzuur hartritmestoornissen, tennisarm enz. En omdat beknelde triggerpoints verantwoordelijk kunnen zijn zijn voor langdurige pijnklachten en invaliditeit waaruit geen verlossing mogelijk lijkt, kunnen ze depressiviteit veroorzaken.

S

Therapie

PIJN VRIJ

Men blijft vaak pijn te lang negeren en de pijn is soms ook niet goed aan te duiden. Soms is een zeurende pijn, jammer genoeg ook vaak een onbegrepen pijn. Dit kan gevolgen hebben in de privé sfeer alsook op het werk. Als pijnklachten langer dan 6 maanden aanhouden spreekt men van een chronische pijn.Wat Shiatsu in deze gevallen kan beteken is het lokaliseren van de bron en vanuit daar verlichting bieden naar de pijnstreek.

Flexibility postures

Shiatsu helpt ons de symptomen van heel wat gezondheidsklachten te verzachten en succesvol te behandelen. Dat is zowel van toepassing op klachten van lichamelijks als van geestelijke aard. Shiatsu is op vele punten vergelijkbaar met acupunctuur. De klassieke acupunctuurpunten worden niet met naalden maar door aanraking of druk met de vingers, handen, voeten of ellebogen van de therapeut behandeld. Massage van de energiebanen of meridianen wordt ook vaak toegepast.

Welke klachten

Shiatsu helpt bij chronische spier- en gewrichtsklachten. De diepe intensieve Shiatsu massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de pijn weer dragelijk wordt en je weer ‘normaal’ kunt functioneren.

Het lichaam is met elkaar verbonden: pijn in de nek wordt vaak veroorzaakt door pijn vanuit een heel ander lichaamsdeel dat uitstraalt naar de nek streek.

Wat klanten zeggen

Ik kom al jaren voor onderhoud bij Healthy Rituals voor de triggerpoint therapie. Nu kan ik blijven sporten en bewegen en zit ik lichamelijk weer lekker in mijn vel.

Ellen

Na 21 behandelingen bij de fysio vond ik het tijd iets anders te proberen en kwam ik terecht bij deze Shiatsu praktijk. Ik beg van mijn frozen shoulder af en zie nu ook écht het nut in van onderhoud, zo blijf ik pijn vrij.

Thea

Kies jouw behandeling

Triggerpoint therapie heeft de potentie pijnbestrijding in deze wereld revolutionair te verbeteren.

Starter

€35,-

Losse behandeling 25min

Antwoord volgende vragen

Hoe lang loop je al met de klacht?

Hoeveel behandelingen heb je elders ondergaan?

Wat voor werk en sport beoefen je?

Ben je bereid bepaalde oefeningen thuis te doen?

Rittenkaart

€275,-

10 rittenkaart 

10x 25min Triggerpoint therapie

Onderhoud

12 mnd geldig

In een keer te voldoen

Delen met gezinsleden

Pro

€500,-

10 rittenkaart

10x 25min / 20x 50min Triggerpoint

Sneller herstel en optimaal onderhoud

24 mnd geldig

Bedrijven (BTW aftrekbaar)

Delen met werknemers / gezinsleden