Magnesium

Steeds meer mensen kiezen voor 100% natuurlijke, biologisch en ecologisch verantwoorde ongeraffineerde producten. Daaronder valt ook onze ingekochte Himalaya magnesium, een magnesiumchloride van ongekende puurheid. Zuiver vanuit de natuur, zoals ons lichaam het nodig heeft en kan verdragen.

Magnesium het wondermineraal. Elke lichaamscel heeft magnesium nodig: zonder magnesium kunnen je zenuwen, spieren, hersenen en hart niet functioneren.

Magnesium is van cruciaal belang voor je spieren; zowel skeletspieren als de hartspier, longspieren, maagspier, darmspieren etc. Waar calcium zorgt voor het samentrekken van de spieren, is magnesium verantwoordelijk voor spierontspanning. Ook voor een optimaal hartritme, gezonde bloeddruk en hersenfunctionaliteit is magnesium dus onmisbaar.

Magnesium Feiten

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel macromineraal; dat houdt in dat iedere mens magnesium nodig heeft om in leven te blijven. Magnesium behoort tot de meest voorkomende mineralen op aarde en in je lijf; in een mensenlichaam komt gemiddeld 24 à 25 gram magnesium voor; met name in de beenderen (+/- 60%), maar ook in de spieren (+/- 20%) en zachte weefsels (+/- 20%). Plusminus 1% van het lichaamseigen magnesium bevindt zich als ionen/elektrolyten opgelost in je bloed.

Welke functies heeft magnesium in je lichaam?

Magnesium is een zeer belangrijk mineraal in ons lichaam. Ervaring leert dat meer dan 80% van de mensen een magnesiumtekort heeft. Magnesium is bij vele processen in het lichaam betrokken. Verschillende onderzoeken bij mens en dier hebben aangetoond dat een magnesiumtekort resulteert in laaggradige ontstekingen met als gevolg een toegenomen risico op het ontstaan van chronische ziekten. Een magnesiumtekort leidt tot spierkrampen, hoge bloeddruk en coronaire en cerebrale vaatvernauwingen, veroorzaakt door kramp (vasospasmen).

Mangesium te kort?

Magnesiumtekort kan makkelijk worden herkend aan één of meer van de volgende veelvoorkomende symptomen.

 • Kramp benen, spierpijn, spiertrillingen
 • Hoofdpijn en/of migraine
 • Maagkrampen
 • Algehele lusteloosheid of vermoeidheid
 • Koude voeten, gevoelloosheid
 • Irritatie van de zenuwen in de spieren
 • Tintelingen
 • Een gestrest of onrustig gevoel
 • Prikkelbaarheid
 • Duizeligheid
 • Hyperventilatie
 • Hartkloppingen
 • Hartritmestoornissen
 • Spasmen

KIES JOUW PERFECTE BOOST

INVESTEER IN JE LICHAAM 

€42,95

STANDAARD

€65,-

Full Boost

€575,-

Onderhoud

Veel voorkomende vragen

Het lichaam neemt net als vitamnine D magensium goed op via de huidcellen op. Wij adviseren bij voorkeur deze behandeling maandelijks te herhalen voor het beste resultaat. I.c.m het nazorg pakket kun je binnen 4 weken verschil ervaren. Dat is voor ieder persoon anders. Maar ervaring leert dat er binnen 4 weken al duidelijk voelbaar resultaat ontstaat in het lichaam. 

Alle producten die wij gebruiken kun je ook bij ons kopen. Je hoeft niet een behandeling te ondergaan om het pakket aan te schaffen. 

Wij adviseren altijd eerst de dokter raad te plegen. Als die akkoord is dan kunnen kinderen vanaf 12 jaar een behandeling ondergaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Als je open wonden op de voeten hebt dan raden wij de magensium voetspa af. Wel kun je dan gebruik maken van de magensium massage behandeling. 

Door de huid komt de magnesium rechtstreeks waar het moet zijn: in de cellen. Hierdoor wordt het maagdarmkanaal niet belast. 

Neem vrijblijvend contact op en app. naar 0655883383 of mail naar info@healthyrituals.nl